Міжнародне дослідження «Студенти – образ майбутнього»


Міжнародне соціологічне дослідження «Студенти - образ майбутнього» проводилося Інститутом Горшеніна з жовтня 2010 року по березень 2011 року. Всього було опитано 5155 студентів з 22 вищих навчальних закладах чотирьох країн: України, Росії, Польщі, Казахстану.



Інтернет – дуже важлива частина життя сучасних студентів. Переважна більшість опитаних студентів усіх чотирьох країн користуються Інтернетом щодня.
Найчастіші звернення до Всесвітньої павутини пов’язані з роботою, навчанням, пошуком інформації, а також використанням Інтернету для розважальних цілей. При цьому серед молодих людей України і Росії Інтернет більш популярний як засіб спілкування у чатах, на форумах і в соціальних мережах, ніж серед польських і казахських студентів. У той же час дві третини опитаних з Польщі активно спілкуються за допомогою Інтернету зі своїми рідними, тоді як в інших трьох країнах такий спосіб спілкування практикують вдвічі менше студентів.

Українські студенти найчастіше використовують ресурси Інтернету для роботи або навчання: саме так визначили призначення Інтернету 79,5% опитаних.
Також, 51% опитаних вказали, що у вільний від навчання час проводять в Інтернеті або граючи в комп'ютерні ігри. Постійно заходять в Інтернет 80,4% учасників опитування.
Використання Інтернету для пошуку інформації відзначили 76,2% опитаних (у ході опитування дозволялося вказувати декілька пунктів одночасно), а 59,6% українських студентів проводять час в Інтернеті, слухаючи музику, переглядаючи фільми або читаючи книги. 49,8% дивляться в онлайні новини, 56,6% визначили Інтернет як місце спілкування з іншими користувачами в чатах, соцмережах. 49,8% заходять в Інтернет заради електронної пошти, 26,5% – заради спілкування з родичами. Ігри як основне заняття онлайн вказали 14,9% опитаних, покупки – 12,9%. Шукають в онлайні нових друзів або людей, близьких за інтересами 13,8% учасників опитування, цікавляться сайтами еротичного змісту – 6,4%. 0,3% учасників відзначили, що Інтернетом взагалі не користуються.
Також, 60,9% українських студентів щодня користуються соцмережі, 23,6% заходять туди кілька разів на тиждень, а 4,5% – кілька разів на місяць.
 

No Response to "Міжнародне дослідження «Студенти – образ майбутнього»"

Дописати коментар