Всеукраїнський конкурс на кращий інформаційний сайт навчального закладу – «Веб-сайт – обличчя успіху»

В рамках 14-ї міжнародної виставки навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні – 2011», яка відбулась 16-18 лютого 2011 р. в Київському палаці дітей та юнацтва, проводився Всеукраїнський конкурс на кращий інформаційний сайт навчального закладу – «Веб-сайт – обличчя успіху».
Мета конкурсу - сприяння появі та удосконаленню веб-сайтів вітчизняних навчальних закладів, впровадженню у навчальний процес нових зручних інструментів взаємодії всіх його учасників – учнів (студентів, слухачів), викладацького складу, адміністрації навчального закладу, стимулювання ініціативи у цій сфері, акцентування уваги на важливості повного, оперативного та зручного інформування про діяльність закладів освіти України засобами Інтернету як ефективного засобу забезпечення прозорості та протидії корупції у сфері освіти.

Кожний сайт оцінюється за показниками, згрупованими за категоріями: змістовне наповнення, практичність використання, забезпечення участі всіх учасників навчального процесу у діяльності закладів освіти, якості послуг, що надаються на сайтах.
Оцінювались такі показники:
1) Контент:
  •   якість анонсування шкільних подій та новин;
  •   опис шкільних проектів;
  •   опис навчальних предметів, розклад занять, інвентар, необхідний для занять;
  •   інструменти зворотного зв‘язку, наявність форумів та блогів;
  •   наявність та зручність користування віртуальною бібліотекою;
  •   огляд додаткових послуг, які можна отримати при школі (напр., клубів, гуртків, студій, тощо).
 2) Зручність:
  •   користування елементами контенту;
  •   зручність елементів управління та меню;
  •   наявність карти сайту.
 3) Динаміка:
  •   активність на форумах, блогах;
  •   наявність онлайн-зошитів;
  •   терміни оновлення інформації.
 4) Дизайн.

Професійне журі конкурсу у складі Голови Правління Інтернет Асоціації України (ІнАУ) Тетяни Попової, Віце-президента Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) з питань ІТ Івана Пєтухова, Видавця Видавничого дому «СофтПрес» Елліни Шнурко-Табакової, Віце-президента Української асоціації фахівців інформаційних технологій» (УАФІТ) Сергія Броніна та Креативного директора Cтудії J.K. Design Миколи Литвиненка визначило переможців конкурсу.
І місце посіла Запорізька гімназія № 107 Запорізької міської ради Запорізької області www.planeta107.zp.ua. Переможець нагороджений цінним призом - ноутбуком Asus.
ІІ місце у Навчального закладу - Приватна школа «Афіни» м. Києва www.athens.kiev.ua. Приз за ІІ місце – кольоровий принтер.
ІІІ місце: Студентський інформаційний портал Національного авіаційного університету www.vivanau.net. Приз за третє місце – цифровий фотоапарат.
Ряд проектів отримали призи від групи компаній «Адамант».
  1.   Спеціальним призом - послугою колокейшн на 1 рік - нагороджено Ліцей Інформаційних технологій 79 www.edu.kiev.ua/schools/s79.
  2.   В номінації «Найкращий веб-сайт» серед гімназій нагороджена Перша міська гімназія м. Черкас www.fcg.ck.ua - послугою веб-хостингу 1000 Мб на 1 рік.
  3.   В номінації «Найкращий веб-сайт» серед вищих професійних училищ нагороджено Державний навчальний заклад «Міжрегіональне вище професійне училище з поліграфії та інформаційних технологій» м. Дніпропетровськ www.center-polygraph.org.ua - послугою веб-хостингу 1000 Мб на 1 рік.
  4.   В номінації «Найкращий веб- сайт» серед дошкільних закладів нагороджено Дошкільний навчальний заклад № 149 www.dnz149.blogspot.com - послугою веб-хостингу 1000 Мб на 1 рік.
  5.   Спеціальним призом - послугою веб-хостингу 1000 Мб на 1 рік нагороджено Київський університет права Національної академії наук України www.kul.kiev.ua та Київська духовна академія Української Православної Церкви www.kdais.kiev.ua.
Наступного року всі бажаючі можуть взяти участь у Другому всеукраїнському конкурсі на кращий інформаційний сайт закладу «Веб-сайт – обличчя успіху» в рамках 15-ї ювілейної міжнародної виставки навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні – 2012», яка відбудеться 22 – 24 лютого 2012р.

За матеріалами ITWare

1 Response to Всеукраїнський конкурс на кращий інформаційний сайт навчального закладу – «Веб-сайт – обличчя успіху»

Анонім
12 лютого 2012 р. о 02:27

Как можно принять участие?

Дописати коментар