МОНУ планує розробити новий стандарт загальної середньої освіти

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України планує до кінця 2011 року разом з Академією педагогічних наук, університетами та вчителями розробити новий державний стандарт базової та повної загальної середньої освіти

Про це 21 квітня 2011 року заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України, за словами міністра, Україна не зможе відмовитися від переходу на реальну профільну школу в старших класах. Він зазначив, що найкращі досягнення світова школа і освіта мають там, де в старших класах проводиться професіоналізація навчання.

"Новий стандарт, якщо він буде затверджений усіма громадськими організаціями, Академією педагогічних наук, передбачатиме кілька модулів профільної школи: математичний, природничий і гуманітарний", - сказав міністр.

Д. Табачник також повідомив, що в рамках виконання програм економічних реформ Президента України, рішеннями уряду планується направити 10,5 млрд грн протягом 4 років на реалізацію освітніх програм (додатково до бюджетних коштів).

За словами міністра, це чотири державні програми щодо розвитку дошкільної освіти, розвитку природничо-математичної освіти, професійно-технічної освіти та розвитку інформаційно-комунікаційних технологій.

За матеріалами osvita.ua 

No Response to "МОНУ планує розробити новий стандарт загальної середньої освіти"

Дописати коментар